Ne demek?

Wiki Article

Yangın merdiveni ile müntesip yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Dünyaarı esaslı açılmasındaki genel lakinç elbet insanların canlarını istirdat telaşıdır. Yangın simultane dumandan ve alevlerden kaçan kişilerin kendilerini emanet havliyle yangın bapsından dünyaarı atarak ak gökyüzü transfer gayretleri, hariçarı sevap açılan müstacel çıkış bapları ile zahmetsiz ve mümkün olmaktadır.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı başta edinmek üzere kullanma amacına ve kullanan insan adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu hileışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve temel bapların kenarı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve dışarıya doğruca açılmalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın yöresel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşıtmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile uygulanan ölçünlü TS EN standartlarıdır. 

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yanıcı malzeme bağırsakermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Husus 3- Kaçış merdiveni dokumanın haricinde kalabilir. Ancak bununla müteallik uyulması gereken birtakım kurallar mevcut. örneğin; bir kuruluşnın Yangın Kapısı Fiyatları veya binanın yüksekliği 21.50 metreden çokça ise yapı dışına meydanda merdiven kuruluşlmasına izin verilmemektedir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği yardımıyla alevlerin kontrolör şeşna allıkınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara iyi olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page